Προγραμματισμός Ιστοσελίδων

Είμαι σε θέση να αναλάβω μεγάλα και πολύπλοκα project. O λόγος είναι η δυνατότητα δημιουργίας custom εφαρμογών πρωτότυπων για κάθε πελάτη, προσαρμοσμένες απόλυτα στις ανάγκες του. Ο προγραμματισμός Ιστοσελίδων είναι ο "αφανής ήρωας" για την επιτυχία ενός Ιστοχώρου και παίζει βαρυσήμαντο ρόλο μέχρι και στην κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης!

Το "Custom" δίνει μια εντελώς άλλη προοπτική στο κάθε project αφού όλα έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις απόλυτες ανάγκες του πελάτη. Επιπλέον ένα website που έχει προγραμματιστεί εξ’ ολοκλήρου βάσει των εκάστοτε αναγκών, είναι επεκτάσιμο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, παρέχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα και σημαντική απόδοση σε ταχύτητα. Ένα μειονέκτημα του, ειδικότερα στην εποχή της κρίσης ειναι η τιμή ενός προγράμματος που φτιαχνεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του πελάτη. Αν μπορεί να το αποροφήσει...ειναι βέβαιο ότι θα κάνει πολύ καλύτερα και γρήγορα την δουλειά του! Για custom εφαρμογές χρησιμοποιώ το Laravel Framework.

Εναλλακτικά υπάρχουν και οι λεγόμενες Open Source λύσεις για εταιρείες που θέλουν να πειραματιστούν (και όχι μόνο) στο δια-δίκτυο. Υπάρχουν πολλές επιλογές προσωπικά πλέον δουλεύω τo Drupal και εκ παραδρομής (για μικρά έργα) το Wordpress.

Τις συγκεκριμένες εφαρμογές τις προσαρμόζω στις ανάγκες σας αναφέροντας (σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ανταγωνισμού) τον πνευματικό δημιουργό τους σε κάθε περίπτωση.

Οι προγραμματικές εφαρμογές είναι πραγματικά ανεξάντλητες, αναφέρονται μερικές ενδεικτικά:

  • CMS ( content managment )
  • E-COMMERCE ( Web store )
  • NEWSLETTER ( Δημιουργία ηλεκτρονικών ενημερωτικών )
  • ΜΑΙLING LIST ( Δημιουργία λίστας ηλ/κων Δ/νσεων )
  • PHOTO GALLERY ( Βιβλίο φωτογραφιών )
  • Forum ( Πίνακας συζητήσεων)
  • Chat ( Συζήτηση μεταξύ των χρηστών σε πραγματικό χρόνο )
  • Blogs ( δημιουργία micro site οnline ημερολογίων)

Το στήσιμο μιας Ιστοσελίδας εξαρτάται πολύ απο τον κώδικα της. Είναι πιθανό δυο κατασκευαστές να δημιουργήσουν ακριβώς την ίδια ιστοσελίδα και ομως τελικά να είναι τόσο διαφορετικές ( διαφορετική ταχύτητα, διαφορετική κατάταξη στις μηχανές, προσβασιμότητα, επεκτασιμότητα κ.α.).